Voor wie?

Geschikt voor een ieder die misschien even niet lekker in z’n vel zit. Soms denken we dat we eigenlijk niets te klagen hebben, maar voelen we ons toch leeg, niet echt gelukkig of zelfs eenzaam, terwijl er toch veel mensen om ons heen zijn. Er zijn zaken waar we zelf niet helemaal de vinger op kunnen leggen. Of je hebt een probleem met je omgeving waarvan je de oorzaak niet kunt duiden, je doet je best om het te veranderen maar het is net of je steeds niet begrepen of tegen gewerkt wordt. Herken je dat? Vaak is er een oplossing te vinden in je onderbewuste, bijvoorbeeld iets wat er in je verleden (vaak je jeugd) speelde en je nu steeds parten speelt. Je hebt meestal geen idee waarom mensen op een bepaalde manier op jou reageren, of waarom jij steeds geirriteerd raakt. Hierdoor ontstaat stress, en als het te lang duurt, kan dit leiden tot een burn-out, ook lichamelijke klachten zijn vaak een oorzaak van langdurige stress. Elk mens heeft in zijn leven wel iets meegemaakt (trauma) waardoor je op latere leeftijd vast loopt. Ook voor kinderen (tot ongeveer 12 jaar) met emotionele problemen is het mogelijk meer handvatten en duidelijkheid te krijgen middels tekentherapie. Zie hier voor ook het kopje Therapieën.

Voorbeeld

Wanneer je als baby bijvoorbeeld huilde van de honger en er kwam maar niemand. Dit is voor een baby die 100% afhankelijk is van zijn omgeving, een levensbedreigende situatie. Er is dus weinig voor nodig om een trauma op te lopen. Ieder mens heeft ooit wel eens een trauma opgelopen. Het is alleen dat we ons er niet altijd van bewust zijn. Het is ook maar goed dat we niet alles (meer) weten, maar wanneer er onverklaarbare problemen opdoemen in je dagelijks leven, dan is het wel belangrijk te weten waar de wortels liggen ervan. Zo wordt het probleem bij de wortel aangepakt en kan er een totale genezing plaats- vinden. Zie ook; De therapieen. Ik verwacht wel dat mensen met serieuze lichamelijke klachten allereerst naar hun huisarts zijn geweest, omdat ik eigen verantwoordelijkheid in deze, zeer belangrijk acht. Hieronder geef ik aan met welke psychische klachten en/of sociaal- emotionele problemen ik je o.a. kan helpen.

Waar kan ik mee helpen?

Trauma's, Innerlijke onrust, overspannen zijn, stress burn-out, lichte depressie, onverklaarbare woedeaanvallen, hooggevoeligheid, angst, onzekerheid, laag zelfbeeld, Aandachtsverslaving, Inzichten in persoonlijke situaties, het verleden verwerken. piekeren, uit balans zijn. Voor Narcisme slachtoffers zijn therapeutische sessies en/of coachingsgesprekken aan te bevelen. Zie het kopje hiernaast: Narcisme slachtoffers. Voor veel mensen met vage- psychische of lichamelijke klachten is er de mogelijkheid eerst intuïtief naar het probleem te kijken. Dit is een effectieve manier om er achter te komen waar het probleem is ontstaan en wat we er aan kunnen doen. Zie ook het kopje "Healing en Intuïtief". Uiteraard is het altijd mogelijk voor een healing te kiezen bij emotionele of lichamelijke klachten. Kies je voor een healing of een intuïtieve sessie dan is er voor af geen intake gesprek nodig. Voor mensen die altijd maar het gevoel hebben niet helemaal happy te kunnen zijn, die op zoek blijven naar iets maar niet goed weten wat, die blijven twijfelen en altijd die stem in hun achterhoofd houden dat het toch niet gaat lukken of steeds het gevoel hebben niet goed genoeg te zijn: Lees dan voor al hier onder verder! Combinatie van therapieën, de oplossing!

Narcisme en slachtoffers.

Als ervaringsdeskundige weet ik inmiddels van A tot Z hoe ernstig getraumatiseerd je kunt zijn door slachtoffer te zijn van iemand met een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis. (NPS) Mensen met NPS herken je niet zomaar. Als buitenstaander zie je alleen de bijzonder aardige, charmante en verantwoordelijke buitenkant. Het is echter slechts een masker. Het gaat om veel meer dan alleen mensen die een beetje arrogant en dominant zijn. Hoe weet je of je slachtoffer bent van een Narcist? Heb je een ouder/partner (gehad) die soms of vaker dominant is en onmiddellijk in de slachtofferrol gaat zodra hij/zij zijn/haar gelijk niet krijgt? Of heb je een ouder/partner gehad die altijd in de slachtofferrol zat en daar door altijd zijn/haar zin kreeg? Was diegene overtuigd van zijn eigen gelijk en kleineerde hij jou als jij een eigen mening had? En alleen als hij/zij iets van je nodig had, of jij dreigde bij hem/haar weg te gaan dan kon hij/zij ineens poeslief doen? Wanneer je geen zelfvertrouwen hebt of nooit echt gehad hebt, wanneer je twijfelt aan alles wat je doet, wanneer je je schuldig voelt over alles of je snel schaamt voor dingen die jij doet, wanneer je te perfectionistisch bent en niets aan het toeval durft over te laten, dan is de kans groot dat je slachtoffer bent van iemand met een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis. Door het vele liegen (dat doen ze zo slim, dat merk je vaak niet eens) en manipuleren en de eindeloze machtsspelletjes van de Narcist ben je totaal uit balans geraakt en niet meer in staat ontspannen je zelf te zijn. Ik kan je helpen middels therapie en/of coachingsgesprekken, je zelfvertrouwen te herwinnen, zodat je weer stabiel, en zelfverzekerd in het leven kan staan. Kijk ook bij de Therapieën onder Narcisme en bij het tabblad Narcisme.

Combinatie van therapieën, de oplossing!

Veel mensen maken vaak de verkeerde keuzes voor hen zelf, doordat ze rationeel hun keuzes maken en hun gevoel niet geraadpleegd wordt. Hierdoor ontstaat twijfel over alles wat je doet, innerlijke onrust, en/of een laag zelfbeeld. Een lichte depressie of angst ontstaat door piekeren. Door dat je te veel in je hoofd zit, kan je niet meer bij je gevoel. Je wordt nergens meer blij van, maar vlak, je voelt je leeg en alles lijkt zinloos. Middels Cognitieve therapie en Mindfulness kan je leren minder in je hoofd te zitten en meer in de realiteit van het Nu. Echter, naast deze therapie zou je ook je zelfbeeld en zelfliefde moeten versterken middels Zelfbeeld Therapie om de juiste balans te kunnen vinden en om niet terug te vallen in oude patronen. Om een goed resultaat te behalen, beginnen we meestal met Regressietherapie om oude pijn en negatieve overtuigingen op te lossen. We pakken het probleem dus bij de wortel aan. Dit is al het begin van het versterken van het zelfbeeld. Middels Geleidemeditatie/Hypnotherapie waarbij ik werk met uitsluitend positieve suggesties, wordt het zelfbeeld nog meer versterkt. Middels Psycho Energetische Therapie help ik je opnieuw in contact te komen met je gevoel, en de balans tussen lichaam, geest en ziel terug te vinden. Tussentijds werken we met Cognitieve therapie en Mindfulness. Tijdens iedere sessie coach ik je ondertussen, ik laat je zien wat de rode draad in je leven is, en de mogelijkheden die er zijn, door te groeien door ervaring. Zowel positieve als negatieve ervaringen helpen je je zelf verder te ontwikkelen. Uiteindelijk is het doel: zingeving. Je gaat inzien hoe je gevoelsmatig een zinvol leven kunt leiden. Daar in wijs ik je de weg naar datgene wat echt bij jou hoort. Waar jij echt blij van wordt is datgene dat bij jouw authentieke zelf, je ziel, past. Middels de combinatie van bovengenoemde therapieën, kun je dus een totale balans tussen gevoel en verstand terug vinden. Dit geeft oneindig veel rust en vertrouwen in je zelf, je leert beter bij jezelf te blijven.