Voor wie?

Geschikt voor een ieder die misschien even niet lekker in zā€™n vel zit. Soms denken we dat we eigenlijk niets te klagen hebben, maar voelen we ons toch leeg, niet echt gelukkig of zelfs eenzaam, terwijl er toch veel mensen om ons heen zijn. Er zijn zaken waar we zelf niet helemaal de vinger op kunnen leggen. Of je hebt een probleem met je omgeving waarvan je de oorzaak niet kunt duiden, je doet je best om het te veranderen maar het is net of je steeds niet begrepen of tegen gewerkt wordt. Herken je dat? Vaak is er een oplossing te vinden in je onderbewuste, bijvoorbeeld iets wat er in je verleden (vaak je jeugd) speelde en je nu steeds parten speelt. Je hebt meestal geen idee waarom mensen op een bepaalde manier op jou reageren, of waarom jij steeds geirriteerd raakt. Hierdoor ontstaat stress, en als het te lang duurt, kan dit leiden tot een burn-out, ook lichamelijke klachten zijn vaak een oorzaak van langdurige stress. Elk mens heeft in zijn leven wel iets meegemaakt (trauma) waardoor je op latere leeftijd vast loopt. Ook voor kinderen (tot ongeveer 12 jaar) met emotionele problemen is het mogelijk meer handvatten en duidelijkheid te krijgen middels tekentherapie. Zie hier voor ook het kopje TherapieĆ«n.

Voorbeeld

Wanneer je als baby bijvoorbeeld huilde van de honger en er kwam maar niemand. Dit is voor een baby die 100% afhankelijk is van zijn omgeving, een levensbedreigende situatie. Er is dus weinig voor nodig om een trauma op te lopen. Ieder mens heeft ooit wel eens een trauma opgelopen. Het is alleen dat we ons er niet altijd van bewust zijn. Het is ook maar goed dat we niet alles (meer) weten, maar wanneer er onverklaarbare problemen opdoemen in je dagelijks leven, dan is het wel belangrijk te weten waar de wortels liggen ervan. Zo wordt het probleem bij de wortel aangepakt en kan er een totale genezing plaats- vinden. Zie ook; De therapieen. Ik verwacht wel dat mensen met serieuze lichamelijke klachten allereerst naar hun huisarts zijn geweest, omdat ik eigen verantwoordelijkheid in deze, zeer belangrijk acht. Hieronder geef ik aan met welke psychische klachten en/of sociaal- emotionele problemen ik je o.a. kan helpen.

Waar kan ik mee helpen?

Trauma's, Innerlijke onrust, overspannen zijn, stress burn-out, lichte depressie, woedeaanvallen, controlegedrag, perfectionisme, hooggevoeligheid HSP, angst- en paniekaanvallen, onzekerheid, laag zelfbeeld,, Inzichten in persoonlijke situaties, negatieve gedachtenpatronen ombuigen, positiviteits- coaching, het verleden verwerken, piekeren, uit balans zijn, narcistisch misbruik.

Narcisme en slachtoffers.

Als ervaringsdeskundige weet ik inmiddels van A tot Z hoe ernstig getraumatiseerd je kunt zijn door slachtoffer te zijn van iemand met een Narcistische Persoonlijkheids Stoornis. (NPS) Mensen met NPS herken je niet zomaar. Als buitenstaander zie je alleen de bijzonder aardige, charmante en verantwoordelijke buitenkant. Het is echter slechts een masker. Het gaat om veel meer dan alleen mensen die soms wat dominant of dwangmatig kunnen zijn. Hoe weet je of je slachtoffer bent van een Narcist? Heb je een ouder/partner (gehad) die soms of vaker dominant is en onmiddellijk in de slachtofferrol gaat zodra hij/zij zijn/haar gelijk niet krijgt? Of heb je een ouder/partner gehad die altijd in de slachtofferrol zat en daar door altijd zijn/haar zin kreeg? Was diegene overtuigd van zijn eigen gelijk en kleineerde hij jou als jij een eigen mening had? En alleen als hij/zij iets van je nodig had, of jij dreigde bij hem/haar weg te gaan dan kon hij/zij ineens poeslief doen? Wanneer je geen zelfvertrouwen hebt of nooit echt gehad hebt, wanneer je twijfelt aan alles wat je doet, wanneer je je schuldig voelt over alles of je snel schaamt voor dingen die jij doet, wanneer je te perfectionistisch bent en niets aan het toeval durft over te laten, dan is de kans groot dat je slachtoffer bent van iemand met een Narcistische Persoonlijkheid Stoornis. Door het vele liegen (dat doen ze zo slim, dat merk je vaak niet eens) en manipuleren en de eindeloze machtsspelletjes van de Narcist ben je totaal uit balans geraakt en niet meer in staat ontspannen je zelf te zijn.

Narcisme.nl

Wanneer je alles wilt weten over narcisme, kijk op mijn website: narcisme.nl

Herstellen van narcistisch misbruik.

Middels therapie en coachingsgesprekken kan ik je helpen om opnieuw, met zelfvertrouwen en volledig in balans, in het leven te staan. Kijk onder therapieƫn.